Seful talibanilor pakistanezi, Hakimullah Mehsud, a fost ucis vineri in urma unui atac al unei drone americane in regiunea tribala Waziristanul de Nord din Pakistan, atac in care si-au mai pierdut viata alti trei combatanti, relateaza Reuters, care citeaza surse din serviciile secrete pakistaneze si din randul talibanilor.

"Inmormantarea lui Hakimullah Mehsud pentru ora 3 p.m. (sambata) in Miranshah", a afirmat o sursa din serviciile secrete.

Moartea lui Hakimullah Mehsud a mai fost anuntata in cateva randuri. Dar vineri mai multi membri ai serviciilor secrete, din armata si din randul militantilor a confirmat aceasta informatie.

"Putem sa confirmam ca Hakimullah Mehsud a fost ucis in atacul dronei", a spus un alt oficial de rang inalt din serviciile de securitate.

Contactat de AFP, un comandant al Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), o grupare a factiunilor islamiste armate, a confirmat ca Mehsud se afla printre victime. "Hakimullah, unchiul sau, soferul si garda sa de corp au fost ucisi", a precizat acesta.