Fostul consultant al serviciilor de informatii americane Edward Snowden ar putea fi audiat de procurorii germani in Moscova, unde este refugiat, in cazul interceptarii telefonului Angelei Merkel, a declarat vineri avocatul sau, potrivit AFP.

"In cadrul acordurilor internationale, Snowden va putea fi audiat in Rusia, insa autoritatile germane sunt cele care trbuie sa decida", a declarat avocatul, la un post de radio din Moscova.

Der Spiegel a indicat sambata seara ca a intrat in posesia unor documente ale NSA potrivit carora cancelarul german figureaza pe o lista cu persoane interceptate dupa 2002, si ca continua sa fie ascultata inaintea vizitei presedintelui american la Berlin, in luna iunie.

Joi, un avocat al lui Snowden a precizat ca americanul nu va raspunde la intrebari ale serviciilor secrete straine legate de sistemul de spionaj al Statelor Unite asupra aliatilor.

"Snowden traieste in Rusia sub legea ruseasca. Nu poate merge in alta parte in strainatate sub riscul de a-si pierde statutul sau actual. De altfel, atat timp cat este in Rusia, a acceptat sa nu divulge nicio informatie secreta", a adaugat acesta, citat de Interfax.