Adunarea Generala a ONU a votat, marti, pentru a 22-a data, in favoarea unei rezolutii care condamna embargoul Statelor Unite impotriva Cubei, in vigoare de peste 50 de ani, scrie AFP.

Ca si anul trecut, 188 de tari au votat in favoarea acestei rezolutii. Numai SUA si aliatul sau, Israel, au votat impotriva. Micronezia, Insulele Marshall si Palau, trei natiuni din Pacific ce voteaza de obicei ca SUA s-au abtinut.

"Daunele provocate de embargou sunt inestimabile. Acesta produce suferinta oamenilor si este o incalcare masiva, flagranta si sistematica a drepturilor omului", a sustinut Bruno Rodriguez, ministrul cubanez de Externe.

Cuba a fost nevoita sa suporte pierderea a peste 1.000 de miliarde de dolari din cauza embargoului impus in 1962, sub administratia lui John F. Kennedy, conform ministrului Rodriguez.

Ronald Godard, diplomat american, este de parere ca SUA sunt gasite drept "tap ispasitor" pentru probemele cu care se confrunta insula, desi cubano-americanii au trimis catre rudele lor din Cuba peste doua miliarde de dolari in anul precedent.