O scoala din sud-vestul Angliei a fost inchisa, temporar, dupa o invazie de paianjeni veninosi. Autoritatile au stabilit ca acolo si-au stabilit micii raufacatori, cartierul general.

Scoala Dean din Gloucestershire a oprit orice activitate dupa identificarea asa- numitei "vaduve false" pentru a permite celor autorizati sa faca dezinsectia locului.

Specia "vaduva falsa" este numita asa pentru ca seamana cu temuta"vaduva neagra", al carei venin poate provoca moartea. Expertii spun ca sansele ca cineva sa fie muscat de o vaduva falsa sunt extrem de scazute si ca nimeni nu a murit de la o astfel de muscatura de paianjen in Marea Britanie.

Specialistii spun ca in Anglia sunt peste 600 de specii de paianjeni care s-au inmultit foarte mult, dar acesta specie nu e agresiva. In plus, veninul lor nu este mai periculos decat cel de viespe.

Simptomele pe care le poate provoca muscatura de paianjen difera in functie de cantitatea de venin pe care o lasa. O persoana muscata de "vaduva falsa" are dureri in piept, inflamatii si furnicaturi in degete.