O fetita a fost luata de politie de la o familie de romani din Dublin si plasata in grija serviciilor sociale, existand suspiciuni ca nu ar fi vorba de copilul legal al cuplului, intr-un ecou al cazului micutei Maria, supranumita de presa elena "ingerul blod", si care a fost luata de fortele de ordine dintr-o tabara de romi de langa Larisa, scrie The Irish Times.

Potrivit cotidianului britanic The Daily Telegraph, este vorba tot de o fetita blonda cu ochi albastri, care era crescuta de o familie de romi originara Romania.

Actiunea politiei a pornit in urma sesizarii unor cetateni irlandezi, care au suspectat o similitudine intre cazul din Grecia si cel din Dublin, potrivit unor surse citate de cotidianul irlandez.

Barbatul si femeia de la care a fost luata fetita, care are sase sau sapte ani, le-au spus politistilor ca este vorba de fiica lor.

Politia a solicitat un certificat de nastere sau un pasaport. Documentul le-a fost inmanat "dupa o perioada de timp", scrie ziarul irlandez.

Cu toate acestea, oamenii legii nu au fost convinsi de autenticitatea certificatului de nastere. Ingrijorarile au devenit si mai mari dupa ce cuplul a indicat ca fata s-ar fi nascut la inceputul anului 2006 la Coombe Hospital, dar in inregistrarile spitalului nu exista astfel de date.

De asemenea, fotografia din pasaportul copilului era facuta la o varsta mult mai mica, astfel incat era imposibil de stabilit daca era vorba de aceeasi persoana.

Politia a contactat asistenta sociala iar fata a fost dusa luni la Tallaght Hospital pentru a fi examinata. Ulterior, copilul a fost preluat de serviciile sociale.

Nu s-a recurs la nicio arestare in acest caz, iar politia analizeaza pasaportul si certificatul de nastere furnizate. Familia locuieste de mai multi ani in Irlanda dar calatoreste frecvent in Romania.

Politia urmeaza sa-i interogheze pe parinti si sa preleveze probe ADN pentru a stabili daca este vorba intr-adevar de copilul biologic al cuplului.