Doi agenti ai Jandarmeriei regale canadiene au arestat duminica o romanca in varsta de 31 de ani insotita de sase copii de varste mici, care incerca sa treaca ilegal frontiera americana cu Canada, relateaza publicatia Journal de Montreal citata de Mediafax.

Simona Ciuciu, de origine romana, a mutat o planta decorativa instalata in centrul strazii Church din localitatea Stanstead, care impiedica patrunderea pe teritoriul canadian.

Femeia a fost inculpata pentru patrundere ilegala pe teritoriul Canadei, fara a se prezenta la postul de vama. Conform procurorului din Couronne, Myriam Lachance, femeia ar fi intrat ilegal si pe teritoriul Statelor Unite. Cei sase copii care o insoteau au fost preluati de Directia de protectie a tinerilor, in asteptarea stabilirii originii si destinatiei lor. Conform lui Lachance, partenerul Simonei Ciuciu, Serafin Cirnaru, ar fi in prezent detinut in inchisoarea Bordeaux din Montreal.

Romanul in varsta de 39 de ani a fost arestat la 16 septembrie si este suspectat ca ar fi fost in fruntea unei retele de trafic de persoane.

Simona Ciuciu a comparut in fata unei judecator, iar procurorul s-a opus repunerii sale in libertate in asteptarea preluarii dosarului de catre serviciul de Imigrari din Canada.