Estul Indiei a continuat duminica dimineata sa fie lovit de vanturile si precipitatiile aduse de cel mai puternic ciclon din aceasta tara din ultimii 14 ani, cateva persoane pierzandu-si viata si aproape un milion fiind evacuate de pe coasta, relateaza AFP.

"Avem confirmarea a trei decese (in statul Orissa)", a declarat duminica, pentru AFP, Pradipta Kumar Mohapatra, responsabilul de operatiunile de salvare din acest stat, citeaza Agerpres.

In Orissa, circa 860.000 de persoane au fost evacuate, a adaugat el. Alte o suta de mii de persoane din statul vecin Andrah Pradesh au fost de asemenea evacuate, au indicat, sambata, autoritatile.

Anterior, o sursa guvernamentala a evocat un numar de sase morti in total, in Orissa si Andrah Pradesh, statele cel mai afectate de ciclon.

Pagubele umane si materiale vor fi evaluate cu adevarat abia in cursul zilei, insa directorul general al serviciului meteorologic indian, L.S. Rathore, a indicat ca ciclonul a fost violent in special pe o portiune de 150 de km de-a lungul coastei.

Ministrul de interne, Sushilkumar Shinde, a subliniat sambata ca operatiunile de evacuare s-au derulat inainte de venirea ciclonului, reprezentand una din cele mai importante actiuni de deplasare a unei populatii organizata vreodata in tara.

In Bengalul de Vest, statul vecin, hotelurile de coasta au fost evacuate.

In 1999, un ciclon care a lovit coasta de est a Indiei a cauzat moartea a peste 8.000 de persoane.