Jurnalistul Glenn Greenwald, care a denuntat spionajul cibernetic american in Brazilia, a declarat miercuri ca are in lucru documente pe care le-a primit de la fostul fostul consultant al NSA Edward Snowden potrivit carora inca doua tari ar fi fost spionate de americani.

Este vorba de Franta si Spania, a spus jurnalistul The Guardian care locuieste acum la Rio de Janeiro.

"Noi facem un jurnalism foarte riscant (... ) Eu voi continua sa fac acest tip de jurnalism pana la publicarea ultimului document", a spus acesta in timpul unei audieri intr-o comisie parlamentara din Brazilia.

"Tot ceea ce am avut despre spionajul in Brazilia si acum in Franta, am in lucru cu ziare din Franta si Spania si le voi publica", a declarat Greenwald , fara a oferi alte detalii acestei comisii braziliene care face o ancheta asupra acuzatiilor de spionaj facut de Agentia de Securitate Nationala din SUA (NSA) in Brazilia.

"Este nevoie de timp pentru a intelege toate documentele. Imediat ce mi se pare interesant pentru publicare un document, voi informa publicul, cat mai repede posibil".

El a subliniat ca este in legatura permanenta si aproape zilnica cu domnul Snowden, acum refugiat in Rusia si pentru a scapa de justitia americana care il acuza de spionaj.

De-a lungul ultimelor cateva saptamani, presa braziliana a publicat, prin intermediul lui Greenwald, documente ale serviciilor secrete americane care au interceptat ilegal convorbiri ale presedintelui brazilian Dilma Roussef, ale milioane de brazilieni si ale unor companii precum gigantul petrolier Petrobras.