Un predicator saudit a fost condamnat la opt ani de inchisoare si 800 de lovituri de bici dupa ce a fost declarat vinovat de violarea si uciderea fiicei sale vitrege in varsta de cinci ani, un scandal care a zguduit opinia publica din regat, scrie AFP, care citeaza presa locala.

Fayhan Al-Ghamdi a fost condamnat luni si sa acorde fostei sale sotii, mama fetitei, o compensatie de un milion de riali (aproape 200.000 de euro), denumita "pretul sangelui" in sistemul juridic saudit, bazat pe o interpretare stricta a shariei, legea islamica.

Micuta Lama a fost internata cu craniul fracturat, coaste rupte, urme de arsuri si o unghie smulsa. Dupa mai multe luni petrecute in spital, a decedat in octombrie 2012.

Militantii pentru drepturile omului din regat au declansat o campanie pentru ca Al-Ghamdi sa fie condamnat la inchisoare, dupa ce in ianuarie aparusera informatii potrivit carora ar fi urmat sa scape doar cu plata unei compensatii financiare si cu o pedeapsa de inchisoare corespunzatoare arestului preventiv.

In Arabia Saudita, tara unde sunt executati anual zeci de oameni, violul si crima sunt pasibile de pedepasa capitala, dar un barbat nu poate fi condamnat la moarte pentru uciderea sotiei sau copilului sau, care atrag pedepse cuprinse intre 5 si 12 ani de inchisoare.