Un angajat al Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a fost rapit duminica de catre persoane inarmate in nordul capitalei yemenite Sanaa, a anuntat o sursa diplomatica occidentala, relateaza AFP. Anterior, unul dintre agentii de securitate ai ambasadoarei Germaniei in Yemen a fost ucis la capitala yemenita, incercand sa impiedice o tentativa de asasinare.

Angajatul ONU, originar din Sierra Leone, a fost rapit de barbati inarmati care au interceptat masina sa la o intersectie din nordul Sanaa. Rapitorii l-au amenintat pe soferul sau yemenit, dar mai tarziu acesta fost lasat sa plece, potrivit Mediafax.

Cetateni straini sunt rapiti frecvent in Yemen, in special, de catre triburi care folosesc ostatici pentru ca autoritatile sa le indeplineasca cererile. In majoritatea cazurilor, ostaticii sunt eliberati.

Totusi, unele rapiri sunt organizate de reteaua terorista Al-Qaida, care continua sa fie activa in Yemen, in pofida unor atacuri impotriva membrilor gruparilor islamiste, vizati frecvent de atacuri cu drone americane.

Doi diplomati rapiti in Yemen, viceconsulul saudit la Aden (sud) si un diplomat iranian, continua sa fie tinuti ostatici de catre Al-Qaida.