Trei sute de personalitati ale marilor religii si societatii civile au lansat marti la Roma un apel pentru "respingerea terorismului religios" care reprezinta o "blasfemie", la sfarsitul unei intalniri organizate de comunitatea Sant'Egidio apropiata Vaticanului, potrivit Mediafax.

In piata Capitoliului din Roma, demnitarii religiosi, parte mai ales a celor trei mari religii monoteiste, au transmis la finalul cele de-a 27 de intalniri ca, "criza economica a saracit intreaga lume".

"Nu este vorba doar de saracia economica, ci si de idei, sperante, visuri. Este resemnarea in fata istoriei, in fata razboiului si a violentei. Pesimismul si resemnarea sfarsesc prin acomodarea raului", au afirmat in acest apel comun participantii. Acestia au ascultat timp de trei zile mai multi martori din Orientul Mijlociu si state din sud vorbind despre ura religioasa, islamism, razboi, discriminarea femeilor, drama imigratiei clandestine.

"Vrem ca tinerii sa creasca cu scoala pacii. Exista suficienta cultura a inamicului care ne impiedica sa vedem in celalalt bogatia pe care o aduce pentru sine. Daca suntem fideli religiei noastre nu ar trebui sa ne indeparteze, dimpotriva", au proclamat ei.

"Respingem terorismul religios in mod solemn: folosirea numelui lui Dumnezeu pentru a ucide este o blasfemie. Terorismul religios neaga prin natura sa religia insasi", au afirmat intr-un comunicat comun reprezentanti ai islamului, crestinismului si iudaismului alaturi de alte religii.