Intr-un gest de sfidare deschisa fata de mentorul sau, Silvio Berlusconi, Angelino Alfano, numarul doi din Partidului Poporul Libertatii din Italia, a indemnat toti parlamentarii formatiunii voteze pentru mentinerea Guvernului lui Enrico Letta, ignorand apelurile liderului formatiunii, Silvio Berlusconi, transmite AFP.

"Raman ferm convins ca intregul nostru partid trebuie sa acorde votul de incredere lui Letta", a declarat marti Alfano, secretarul general al PDL.

Alfani, vice-premier si ministru de Interne in Guvernul de uniune stanga - dreapta a lui Letta a fost constrans alaaturi de alti patru colegi sa demisioneze din Cabinet sambata seara.

"Avem suficienti oameni, suntem peste 40 si suntem hotarati sa mentinem echilibrul actualului Guvern. Vom vota in favoarea Guvernului", a declarat, la randul sau, senatorul PDL Carlo Giovanardi.

"Exista posibilitatea ca maine, in favoarea Guvernului sa voteze toti parlamentarii PDL", a adaugat el.

Presedintele PdL, Silvio Berlusconi, le-a cerut parlamentarilor formatiunii sa retraga increderea Guvernului Letta, in cadrul votului programat miercuri.

Intr-o scrisoare tarnsmisa saptamanalului Tempi, Il Cavaliere a reiterat dorinta de a "pune capat guvernului Letta", "asumandu-si toate riscurile", si de a "rezista opresiunii judiciare si fiscale".

Premierul tehnocrat Enrico Letta a cerut votul de incredere al Parlamentului italian pe fondul crizei politice izbucnite dupa condamnarea la inchisoare a lui Berlusconi. Decizia lui letta de a merge in fata Parlamentului a venit dupa problemele aparute in cadrul coalitiei fragile cu partidul de centru-dreapta al lui Berlusconi, probleme care au blocat in Guvern un pachet de masuri bugetare vitale, cerute de organismele internationale, si au adus cabinetul de la Roma in pragul colapsului.