Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marti ca tara sa nu va lasa niciodata Iranul sa obtina arma nucleara si ca este pregatit sa actioneze "singur" pentru a impiedica acest lucru, scrie AFP.

"Israelul nu va lasa Iranul sa obtina arme nucleare. Daca Israelul este obligat sa actioneze singur, va actiona singur", a afirmat acesta, de la tribuna adunarii generale a ONU.

Iranul nu a trecut inca linia rosie dar este pregatit sa "accelereze" cand va dori sa detina bomba nucleara, a adaugat acesta, apreciind ca un Iran nuclear ar fi la fel de periculos ca 50 de tari precum Coreea de Nord. "In fata unei asemenea amenintari, Israelul nu are alta alegere decat sa se apere".

"Mi-ar placea sa-l cred pe dl. Rohani dar nu pot", a spus el, referindu-se la declaratiile conciliante ale noului presedinte iranian Hassan Rohani.

In opinia lui Netanyahu, este necesara "mentinerea presiunilor" si a sanctiunilor impotriva Teheranului, de o astfel de maniera incat sa se asigure ca programul nuclear iranian este "dezmembrat complet sau de maniera verificabila".