Politia anti-tero perchezitiona luni dimineata locuinta din Ioannina a numarului doi in ierarhia partidului neo-nazist Zorii Aurii, parlamentarul Christos Pappas, care s-a predat duminica politiei, dupa ce un raport al procurorilor arata ca formatiunea politica ar putea detine un arsenal secret, scrie ekathimerini.com.

Fotografia de la arestarea liderului neonazist a facut inconjurul lumiiFoto: AGERPRES

Surse afirma ca la locuinta acestuia ar fi fost gasite arme de foc, fotografii ale lui Adolf Hitler si un steag cu svastica nazista.

Un raport al procurorului Christos Vourliotis lasa sa se inteleaga ca partidul ar avea arme ascunse in mai multe zone ale tarii, inclusiv Atena.

Doi fosti membri ai Zorilor Aurii au declarat pentru autoritati ca partidul are doua tabere de antrenament in Attica, unde membrii sunt instruiti sa foloseasca armale.

De asemenea, acestia au precizat ca armele de foc nu sunt pastrate in sediile partidelor. Cei doi martori erau membri in organizatia din Nikaia, unde raperul Pavlos Fyssas a fost ucis de un membru al Zorilor Aurii la inceputul acestei luni.

Acestia au explicat ca partidul organizatiile partidului era impartite in celule de cinci oameni care raportau sefului direct si care, la randul lui, raporta catre superiori. Membrii de partid erau indoctrinati cu doctrina nazista, fiindu-le tinute lectii despre Adolf Hitler si in care erau negate atrocitatile comise de acesta.

De asemenea, martorii au precizat ca subalternii care puneau in discutie ordinele superiorilor erau batuti. Un grup de membri aveau ca sarcina hartuirea celor care plecau din Zorii Aurii, pentru a se asigura ca nu povestesc experientele din partid.

Desi membrii partidului erau implicati in atacuri violente asupra imigrantilor, acestia din urma erau folositi pentru a vinde tigari de contrabanda si haine de la donatiile caritabile.