Presedintele iranian Hassan Rohani a condamnat marti, intr-un interviu acordat CNN, "crimele pe care nazistii le-au comis fata de evrei", o pozitie total opusa fata de predecesorul sau, Mahmud Ahmadinejad, care nega Holocaustul, scrie AFP.

"Orice crima impotriva umanitatii, inclusiv crimele comise de nazisti impotriva evreilor, este condamnabila", a declarat acesta, ca raspuns la o intrebare privind Holocaustul.

"A ucide o fiinta umana este josnic. Nu exista nicio diferenta daca este crestin, evreu sau musulman", a continuat acesta. "Pentru noi, este acelasi lucru".

"Asta nu inseamna insa ca daca nazistii au comis crime impotriva unui grup, acest grup trebuie sa confiste pamantul unui alt grup si sa-l ocupe. Si acesta e un act care trebuie condamnat", a mentionat noul presedinte iranian.

La inceputul lui septembrie, seful diplomatiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, scrisese pe pagina sa de Facebook ca Iranul condamna "masacrul evreilor de catre nazisti" in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Fostul presedinte Mahmud Ahmadinejad a pus de mai multe ori sub semnul intrebarii realitatea si amploarea Holocaustului in ultimii ani.