Presedientele Statelor Unite, Barack Obama a dezvaluit luni, la o reuniune desfasurata la New York de ce a renuntat sa mai fumeze. Afirmatiile sale au fost inregistrate de un microfon ramas deschis.

"M-am lasat de fumat 'de frica sotiei mele", a spus Obama. Liderul american care a participat luni dupa-amiaza, la o reuniune ce sublinia importanta societatii civile in marja Adunarii Generale a ONU, a facut cateva glume cu interlocutorii la finalul interventiei sale.

Intr-o inregistrare CNN, poate fi auzit Barack Obama, intrebandu-l pe vecinul sau daca a renuntat la fumat. Dupa ce interlocutorul pare sa ii intoarca intrebarea, Obama ii raspunde, in gluma si cu zambetul pe buze: "Nu, n-am mai fumat de vreo sase ani. Pentru ca mi-e frica de sotia mea".

Relatia, apoi ruptura lui Obama cu tabagismul a facut deliciul presei americane in timpul campaniei sale electorale din 2008 si al primului mandat.

In decembrie 2010, purtatorul de cuvant al lui Obama a spus ca presedintele nu mai fumase de noua luni. El a recunoscut ca renuntarea la tigari a reprezentat o "lupta" pentru Obama, avand in vedere stresul la care este supus, insa a reusit pentru ca e 'incapatanat'.

La randul sau, Prima Doamna a Statelor Unite, Michelle Obama a asigurat in februarie 2011 ca sotul ei s-a lasat de fumat de aproximativ un an. Ea a precizat ca nu a mai discutat cu el despre acest subiect.

"Cand cineva face ce trebuie sa faca, nu trebuie sa-i mai amintesti despre acel lucru", a glumit Michelle.