Presedinta Braziliei , Dilma Rousseff si-a amanat vizita de stat la Washington, programata pentru 23 octombrie, considerand "insuficiente" explicatiile Statelor Unite cu privire la dezvaluiri recente despre cazuri de spionaj american in Brazilia.

Anuntul a fost facut de servicul de presa al presedintiei braziliene. Presedintele american Barack Obama ii telefonase luni seara doamnei Rousseff cei doi avand o discutie de 20 de minute pe acesta tema.

"Practici ilegale de interceptare a comunicatiilor si a datelor cetatenilor, companiilor si membrilor guvernului brazilian constituie o problema serioasa, care submineaza suveranitatea nationala", a considera autoritatile din Brazilia, care nu sunt multumite de explicatiile prezentate de Washington, scrie AFP.

Postul brazilian de televiziune Globo a prezentat, acum o saptamana, documente furnizate de informaticianul american Edward Snowden, datate iunie 2012, care aratau ca SUA au spionat gigantul petrolier Petrobras, cea mai mare companie din Brazilia.

Recent Globo a transmis, pe baza unor documente provenite tot de la Snowden, ca SUA au spionat si comunicatiile presedintei braziliene Dilma Rousseff.