Presupusul autor al atacului de la Washington, care a ucis 12 persoane luni intr-o cladire a Marinei americane, lucra ca informatician pentru un subcontractant al Hewlett-Packard, au declarat responsabilii societatii, potrivit Mediafax. In semn de respect fata de victimele atacului, presedintele Barack Obama a dat ordinul de a cobori drapelul american in berna pana vineri seara.

Aaron Alexis, care a servit in Marina intre 2007 si 2011, lucra pentru The Ecperts, "o societate subcontractanta a HP (Hewlett-Packard) Enterprise Services, care se ocupa de actualizarea" retelei de intranet a US Navy si a Marinei, a explicat Michael Thacker, purtator de cuvant al HP, intr-un e-mail.

Societatea, cu sediul in California, a declarat ca este "profund intristata" de atacul care s-a produs luni intr-o cladire de birouri a Marinei americane si in care 13 persoane, printre care Aaron Alexis, au fost ucise.

"HP coopereaza pe deplin cu fortele de ordine", a subliniat Thacker.

In decursul celor patru ani de serviciu militar, Aaron Alexis a avut "o serie de incidente legate de comportamentul sau". a declarat pentru AFP un responsabil militar aflat sub anonimat.

Steagul american, coborat in berna pana vineri

Presedintele Barack Obama a dat ordinul de a cobori drapelul american in berna pana vineri seara in semn de respect pentru victimele atacului de la Washington, a anuntat luni Casa Alba, citata de AFP.

"In semn de respect pentru victimele actelor de violenta comise (luni) la Washington (...) ordon ca drapelul american sa fie coborat in berna la Casa Alba si toate cladirile si terenurile publice", a precizat Obama intr-un decret difuzat in cursul serii dupa atacul care s-a soldat cu 13 morti, printre care si presupusul autor.

Decretul, care arata ca drapelul va fi coborat in berna pana vineri seara, se refera si la cladirile Marinei si steagurile posturilor diplomatice si bazelor americane din intreaga lume.

Presedintia a mai anuntat amanarea "ca respect pentru victime si familiile lor", a unui eveniment muzical prevazut pentru luni seara, la care trebuia sa asiste Obama la Casa Alba, unde urmau sa cante mai multi artisti de origine hispanica, printre care Gloria Estefan si Ricky Martin.