Presedintele Barack Obama a condamnat luni atacul dintr-o cladire a Marinei americane si promite ca autorul sau autorii acestui act "las" vor da socoteala.

"Ne gasim din nou in fata unui atac armat in masa", a remarcat Obama de la Casa Alba, la inceputul unui discurs pe care intentiona sa il consacre economiei.

"Astazi, acesta s-a produs intr-o institutie militara din capitala noastra. Este vorba de un atac care viza militari si civili" angajati de armata, a adaugat presedintele.

"Sunt barbati si femei care au lucrat, si-au facut datoria pentru a ne proteja. Sunt patrioti. Ei cunosteau pericolul de a fi trimisi in strainatate, insa astazi ei s-au confruntat cu o violenta inimaginabila, pe care nu se asteptau sa o intalneasca aici", a mai spus Obama.

"Am spus clar echipei mele ca vreau o ancheta fara cusur, pentru ca autoritatile federale si locale sa lucreze impreuna", a promis acesta.

"O data cu progresul acestei anchete, vom face ceea ce este in puterea noastra pentru ca cel sau cei care au comis acest act las sa dea socoteala", a asigurat acesta.

Mai multe persoane au fost ucise luni intr-o cladire a Marinei de la Washington, conform politiei din capitala federala. Atacatorul presupus a fost ucis insa o alta persoana ar putea fi implicata in atac si este cautata de politie.