O tabara insalubra locuita de familii originare din Romania a fost evacuata, luni, din comuna Magland, in departamentul Haute-Savoie din sud-estul Frantei, relateaza Le Dauphine Libere in editia electronica de miercuri, potrivit Mediafax. Familii originare din Romania au trait, timp de un an si jumatate, pe cativa metri patrati de pamant noroios, situat intre o autostrada si o cale ferata care traverseaza Valea Arve si raul cu acelasi nume pe teritoriul comunei Magland, in departamentul Haute-Savoie. Tinand cont de periculozitatea locului, autoritatile publice s-au alertat si au lansat o procedura de evacuare.

Fortele de securitate au intervenit luni si au procedat la evacuarea taberei, sub egida prefecturii, informeaza ledauphine.com. O familie cu cinci copii si un tata bolnav au fost relocati in Centrul de primire a solicitantilor de azil din Marnaz. "Contextul este dificil. Tabara era expusa, in special, din cauza autostrazii, caii ferate si (raului) Arve. Starea de sanatate este deplorabila, din cauza baracilor aflate intr-o stare teribila, cu epave de automobile si gramezi de gunoi", explica Anne Coste de Champeron, directoarea cabinetului prefectului Haute-Savoie, aflata la fata locului.

Potrivit prefecturii, tabara de langa Magland era locuita de mai mult timp de catre o familie si servea ca loc de traznit pentru altele, gazduind intre 20 si 35 de persoane, dintre care o treime copii. "Nu am mai vazut vreodata asemenea conditii de trai. Este de neinchipuit", a declarat Rene Pouchot, primarul comunei Magland, prezent la fata locului in momentul evacuarii.

"Au sosit in iunie anul trecut. Se aflau la marginea padurii, pe malul Arve, cu toate ca nimeni nu-i vedea, cu exceptia celor care le observau de pe autostrada focul atunci cand ardeau cabluri pentru a recupera cupru", a adaugat el.

Marti, locul in care s-a aflat tabara a fost inapoiat unei societati care executa lucrari de terasament.