Armata a fost amplasata in mai multe sate din nordul Indiei, dupa decesul a 23 de persoane in violentele din timpul week-end-ului, scrie AFP.

"23 de persoane au fost ucise, potrivit ultimelor informatii. Armata este pe teren si situatia este sub control", a declarat pentru AFP un oficial din Ministerul de Interne, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Presa vorbeste despre 26 de morti. Zona cea mai afectata este districtul Muzaffarnagar, din statul Uttar Pradesh, la circa o suta de kilometri nord de New Delhi.

Violentele au inceput sambata seara, in timpul unui protest al catorva mii de tarani hindusi care cereau dreptate dupa moartea a a trei barbati care denuntau hartuirile suferite de o femeie.

Acesti tarani au fost atacati cand se intorceau acasa, declansand confruntari violente in mai multe sate si atrenand interventia armatei, pentru a controla situatia, potrivit presei indiene.

Televiziunea de stiri NDTV precizeaza ca aproximativ 800 de militari au fost trimisi la fata locului.

Statul Uttar Pradesh a fost teatrul unor revolte inter-comunitare in 1992, dupa ce hindusii au distrus o moschee.

Aproximativ 2.000 de persoane, in majoritate musulmani, au fost ucise.

Moscheea din Babur, in Ayodhya, era construita pe un loc revendicat de hindusi si de musulmani. Distrugerea sa a provocat furia musulmanilor, care reprezinta circa 13% din populatia statului Uttar Pradesh.