Postul de televiziune CNN a difuzat sambata inregistrari video cu persoane care prezentau convulsii sau copii morti, despre care se relateaza ca ar fi victime ale atacurilor chimice din 21 august din Siria. CNN sustine ca aceste inregistrari au fost aratate congresmenilor americani de catre reprezentatii Administratiei Obama.

Imagini cu cadavre in urma atacului chimic din SiriaFoto: Captura video

Imaginile provenind din 13 inregistrari video si prezentate in exclusivitate de CNN, care nu garanteaza autenticitatea lor din surse independente, prezinta siruri de cadavre de copii si adulti intr-o incapere, relateaza Mediafax.

Altele infatiseaza un barbat care are convulsii, un altul care incearca sa-si readuca la viata copilul, altul care il spala pe fata pe un micut, in timp ce pe fundal se aud strigate.

Aceste imagini au fost prezentate unui grup mic de senatori de catre administratia Obama, care a afirmat in fata Comisiei pentru Serviciile de informatii din Senat ca prezinta scene surprinse dupa atacurile chimice din 21 august, afirma CNN.

Imaginile, dificil de privit, nu dovedesc identitatea celor responsabili de atacuri, a subliniat postul de televiziune.

Oficialii din cadrul administratiei au declarat ca au numeroase motive sa creada ca aceste imagini sunt autentice, potrivit CNN.

Multe dintre aceste inregistrari video au fost deja difuzate pe Internet, afirma CNN, dar par sa fie in prezent autentificate de oficiali din cadrul serviciilor de informatii.

Administratia Obama incearca de cateva zile sa convinga alesii si opinia publica de legitimitatea unei interventii limitate in Siria.

Presedintele va inregistra, luni dupa-amiaza, interviuri care vor fi difuzate luni seara pe toate marile posturi de televiziune americane, a anuntat un oficial de la Casa Alba.

Atentie! Imagini tulburatoare