Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat ca Rusia ar putea aproba o operatiune militara in Siria daca vor exista dovezi care sa ateste faptul ca regimul de la Damasc a fost autorul atacului cu arme chimice, insa cu conditia ca ONU sa aprobe operatiune, relateaza Reuters.

Intr-un interviu publicat pe pagina Kremlinului miercuri, Putin a mai afirmat ca atacul ar fi putut fi organizat de grupari asociate cu al-Qaeda.

El a afirmat ca Rusia va continua sa

respecte contractele de armament cu Siria.

Intrebat daca Rusia ar fi de acord cu o actiune militara daca se dovedeste faptul ca Damasc a orgnaizat atacul cu gaz chimic, Putin a raspuns: "Nu exclud".

"Potrivit dreptului international actual, doar Consiliul National de Securitate al ONU poate sanctiona folosirea fortei impotriva unui stat suveran. Orice alte abordari, mijloace, pentru a justifica forta impotriva unui stat independent si suveran sunt inadmisibile", a declarat Putin.

"Daca exista informatii potrivit carora au fost folosite arme chimice, si folosite de armata regimului, atunci aceste dovezi trebuie sa fie prezentate Consiliului de Securitate al ONU (...). Si ele trebuie sa fie convingatoare", a declarat Putin intr-un interviu acordat Pervii Kanal, citat de AFP.

"Dupa aceea noi vom fi pregatiti sa actionam cat se poate de hotarat si de serios", a adaugat el.