​Ariel Castro, barbatul care a rapit trei femei si le-a tinut captive timp de peste 10 ani in Cleveland, Ohio, s-a spanzurat in inchisoare si a murit ulterior la spital, relateaza BBC.

Ariel Castro la pronuntarea sentinteiFoto: Agerpres/AP

Castro, in varsta de 53 de ani, a tinut captive femeile pana in luna mai a acestui an, la el acasa. A fost condamnat pe 1 august la inchisoare pe viata fara drept la eliberare conditionata. Casa sa a fost demolata.

Fost sofer de autobuz scolar, Castro le-a rapit pe Michelle Knight (acum 32 de ani), Amanda Berry, 27 de ani, si Gina DeJesus, 23, de pe strazile din Cleveland, in intervalul 2002-2004.

In inchisoare, Castro avea celula lui, in custodie protejata, fara insa a beneficia de supraveghere speciala pentru suicid.

Cand a fost gasit, echipa medicala a inchisorii a inceput manevrele de resuscitare si a fost transportat la spital, unde a fost pronuntat decesul, a precizat o purtatoare de cuvant a Departamentului de Reabilitare si Corectie din Ohio.

Gina DeJesus avea 14 ani cand a disparut, Amanda Berry avea 16, iar MIchelle Knight, 21. Castro a avut si un copil cu Amanda, care a fost salvat dupa ce aceasta a reusit sa scape si sa ia legatura cu politia.

Castro a fost retinut in aceeasi zi. Cand a fost condamnat, Castro a spus ca a fost "motivat de sex", adaugand: "Nu sunt un predator violent. Nu sunt un monstru, sunt o persoana normala. Sunt doar bolnav. Am o dependenta, asa cum un alcoolic are o dependenta".

El a pledat vinovat la cele 977 de acuzatii, inclusiv viol si crima, pentru ca a provocat moartea unui fetus prin repetate agresiuni asupra mamei sale.