O buna parte din teritoriul Venezuelei a ramas fara electricitate, marti, dupa o pana de curent imensa cu origine necunoscuta care a provocat oprirea metroului in capitala, inchiderea magazinelor si ambuteiaje interminabile, potrivit Mediafax.

Pana retelei electrice a inceput in jurul orei locale 13:00 (20:30, ora Romaniei) la Caracas si in mai multe alte orase din statele Lara, Zulia, Anzoategui, Miranda si Barinas, in nord-vestul tarii, conform presei locale.

Conform martorilor si jurnalistilor AFP, mai multe linii de metrou din Caracas au fost oprite, iar oprirea mai multor semafoare a provocat o puternica confuzie in circulatia deja haotica din capitala. Pe contul sau de Twitter, presedintele Nicolas Maduro a numit aceasta pana "ciudata" si a anuntat ca a solicitat fortelor armate sa ramana in alerta in fata acestei situatii de urgenta.

"Cerem rabdare, suntem in curs de a lua toate precautiile de securitate pentru restabilirea totala a serviciului, anchetam care sunt cauzele aceste pene de mare amploare", a anuntat la randul sau ministrul adjunct al Dezvoltarii electrice Franco Silva.