Combatantii Hezbollah-ului siit libanez, aliat al regimului de la Damasc, au ocupat pozitii tinute secrete in Liban, in anticiparea unei lovituri eventuale a Statelor Unite impotriva Siriei, au raportat luni martori citati de AFP.

Cotidianul Akhbar, apropiat al regimului sirian si Hezbollah, a afirmat la randul sau luni ca "rezistenta islamica (Hezbollah) a chemat toate cadrele si membrii sai sa se alature pozitiilor lor".

Localnici, intrebati de AFP, din regiunea Tyr, au declarat ca exista o atmosfera de mobilizare generala in sudul Libanului, chiar daca nimeni nu a vorbit explicit, citeaza Mediafax.

Majoritatea tinerilor, cunoscuti pentru a fi membri ai Hezbollah, au disparut din orase si sate de cinci zile, insa masurile de securitate in jurul sediilor partidului si barajele nu s-au schimbat, conform martorilor.

Aceeasi atmosfera se regaseste si in campia Bekaa, in estul tarii, alt centru al miscarii siite. Conform locuitorilor din Baalbeck, luptatorii Hezbollah s-au evaporat, in special artileria, desi nimeni nu o mentioneaza. Telefoanele mobile ale acestora sunt inchise pentru a nu fi localizati.