Un portavion american mobilizat de mai multe luni in Marea Omanului se deplaseaza in directia Siriei, spre Marea Rosie, chiar daca nu a primit inca ordinul de a participa la eventuale atacuri americane, a relatat luni canalul de televiziune ABC News, citeaza AFP.

USS Nimitz, un portavion cu propulsie nucleara, trebuia sa revina la baza sa din Everett, in statul Washington (nord-vestul Statelor Unite) cand a primit ordinul sa ramana in regiune. Nicio misiune anume nu i-a fost incredintata insa, iar responsabili din domeniul apararii au evocat "o pozitionare prudenta", potrivit ABC News.

Un oficial al Pentagonului a confirmat pentru AFP ca nava se afla in regiune, dar nu a oferit mai multe detalii. "Pastram toate optiunile deschise, mentinand nave suplimentare in regiune", a adaugat oficialul.

Statele Unite au mobilizat in estul Mediteranei o nava de transport amfibie, capabila sa transporte cateva elicoptere si sute de puscasi marini, pe langa cele cinci distrugatoare deja pozitionate pentru eventuale atacuri impotriva Siriei, a anuntat deja duminica un oficial american.

Cele cinci distrugatoare - USS Stout, USS Mahan, USS Ramage, USS Barry si USS Gravely - navigeaza in apropierea coastelor siriene, pregatite sa lanseze rachete de tip Tomahawk, daca presedintele Barack Obama da un ordin in acest sens.