Rusia trimite o nava de recunoastere in Mediterana de est, transmite agentia Interfax citata de Reuters, in contextul pregatirilor pentru un eventual atac militar al SUA in Siria.

Nava a parasit baza navala ruseasca din portul urcrainean Sevastopol de la Marea Neagra duminica seara, avand misiunea "de a aduna informatii curente in zona conflictului care escaladeaza", a declarat o sursa militara pentru Interfax.

Ministerul Apararii a refuzat sa comenteze informatia. Interfax a relatat ca nava va opera separat de cea care se afla deja in zona.

Saptamana trecuta, ministerul a anuntat ca au fost trimise noi nave de razboi in Mediterana de est, insa a descris aceasta operatiune drept un schimb de rutina.

Rusia a reiterat luni faptul ca SUA nu a oferit probe pentru a confirma acuzatiile potrivit carora regimul a utilizat gaz chimic si ca acest atac ar fi putut fi pus la cale de rebeli.

"Ce ne-au aratat colegii americani, britanici si francezi recent nu ne-au convins", a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov.