George Bush senior a prezentat duminica, intr-un comunicat, condoleante sud-africanilor pentru moartea lui Nelson Mandela, iar cateva minute mai tarziu purtatorul sau de cuvant a prezentat scuze pentru ca trimis printr-o eroare aceste declaratii, potrivit Mediafax.

"Barbara (sotia fostului presedinte american - n.red.) si cu mine plangem moartea unuia dintre cei care credea cel mai mult in libertate, pe care am avut privilegiul sa il cunoastem", scria al 41-lea presedinte american in acest comunicat, ajuns in redactii dupa anuntul privind revenirea lui Nelson Mandela - aflat in continuare in stare critica - la locuinta sa de la Johannesburg, unde urmeaza sa continue sa primeasca ingrijiri.

"Era un om cu un curaj impresionant, care a schimbat cursul istoriei in tara sa", il saluta Bush-tatal, prezentand condoleante "familiei si compatriotilor" fostului presedinte sud-african.

Intr-un mesaj postat pe Twitter, purtatorul de cuvant al fostului presedinte american Jim McGrath s-a pierdut rapid in scuze, explicand ca a trimis comunicatul "dupa ce l-a citit gresit", un titlu din The Washinton Post. "Este o eroare idioata din partea mea. Imi cer scuze tuturor", scrie el.

"A fost in intregime vina mea, ci nu o eroare a familiei Bush", a mai scris McGrath pe contul sau, @jgm41.