Cancelarul german Angela Merkel, aflata in campanie electorala inainte alegerile legislative din 22 septembrie 2013, a declarat marti, in timpul unei intalniri electorale, ca Grecia nu ar fi trebuit sa fie niciodata primita in zona euro, transmite AFP.

Angela MerkelFoto: Hotnews

Cancelarul german a aruncat supra opozitiei social-democrate, din care face parte predecesorul sau Gerhard Schroder, responsabilitatea acestei decizii "fundamental gresite", reiese din inregistrrile difuzate miercuri de televiziuni.

"Grecia nu ar fi trebuit sa fie niciodata primita in zona euro", a declarat Merkel, afirmatia fiind primita cu aplauze de cele cateva sute de persoane prezente la mitingul electoral din Rensburg (nordul tarii),

Merkel, aflata in fruntea sondajelor de opinie, l-a acuzat pe Gerhard Schroder de faptul ca a consimtit in 2001 ca Grecia sa intre in zona euro, slabind stabilitatea monedei unice.

Cancelarul Merkel a atacat deja sambata SPD pe aceasta tema, afirmand ca "cei care au admis Grecia in zona euro nu trebuie sa ne spuna ca astazi avem probleme cu Grecia".

Criza din zona euro si factura care ar urma sa fie, in cele din urma, platita de contribuabilii germani au intrat abia recent in campania electorala pentru alegerile generale din toamna, considerata pana acum drept una plictisitoare si fara dezbateri.