​Frontul Al-Nosra, afiliat al-Qaeda, care combate regimul sirian, a promis ca se va razbuna asupra comunitatilor alauite, o ramura a siitilor de care apartine si presedintele Bashar al-Assad, pentru atacurile chimice din apropiere de Damasc, relateaza AFP.

"Satele alauite vor plati pretul fiecarei rachete chimice care a cazut asupra parintilor nostri la Damasc", a afirmat liderul Al-Nosra, Anou Mohammad al-Jolani intr-un mesaj audio difuzat de site-urile islamiste.

El a promis un tir cu "o mie de rachete".

"Acest regim a atacat regiunea orientala (a provinciei Damasc) cu zeci de rachete chimice care au omorat sute de copii, femei si barbati", a spus el, facand apel la combatantii din toata tara sa participe la acest act de razbunare.

Liderul a lasat sa se inteleaga ca atacurile ar putea avea loc incepand de duminica, apeland la "soldatii al-Nosra" sa "lanseze focul inainte de apusul soarelui".

Siria a negat acuzatiile afirmand ca nu a folosit niciodata arme chimice.

Bazandu-se pe rapoarte medicale, Observotul sirian pentru drepturile Omului a anuntat ca a contabilizat peste 300 de morti din cazua unor gaze toxice, incepand de miercuri, intre care zeci de rebeli.

Organizatia Medicins sans frontières a facut un bilant de 355 de pacienti care au decedat, "prezentand simptome neurotoxice".