Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ca este necesara reformarea Consiliului de Securitate al ONU deoarece acesta nu mai este reprezentativ pentru comunitatea internationala, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Intr-un interviu acordat televiziunii Alke TV, Erdogan a mentionat faptul ca statele care nu sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate s-ar putea constitui intr-o alta structura interna a Natiunilor Unite, daca se considera intr-adevar ca lumea este mai mare decat "Cei cinci" (SUA, Rusia, Marea Britanie, Franta si China).

Prim-ministrul din Turcia este de parere ca Natiunile Unite ar trebui sa-si impuna aceasta reforma, deoarece fara celelalte state organizatia nu ar mai avea sens. Acesta nu a precizat daca propunerea pe care a facut-o a reprezentat o forma de presiune pentru accelerarea reformei sau daca ceea ce a dorit sa sugereze a fost doar crearea unui organism separat.

Declaratiile premierului au fost facute ca o critica la adresa ONU din cauza pasivitatii pe care organizatia a avut-o in legatura cu incidentele din Siria.