Zeci de mii de caini fara stapan au aparut pe strazile si in casele abandonate din orasul american Detroit, amenintand oamenii ramasi in aceasta zona, relateaza Bloomberg, citeaza Mediafax.

Spre exemplu, aproximativ 20 de caini maidanezi au fost gasiti recent intr-o casa abandonata din Detroit, un oras cu 700.000 de locuitori, care, la un moment dat, avea 1,8 milioane de locuitori. Un agent al Directiei pentru animale a Politiei din Detroit isi aminteste ca a gasit animalele in subsolul cladirii, unde se acumulase apa pentru ca hotii furasera parti din conducte. "Cainii aveau o petrecere la piscina", glumeste agentul de politie.

Orasul Detroit, fost centru al industriei auto din SUA, a devenit un pol al saraciei din cauza crizei economice, iar numerosi locuitori s-au mutat in alte zone. Au ramas multi caini fara stapan, care ataca oameni, pisici si sunt adunati in adaposturi temporare, 70% dintre ei fiind eutanasiati.

Numarul maidanezilor din oras este estimat la 50.000, afirma Harry Ward, seful Departamentului pentru controlul si protectia animalelor.

Numarul enorm al maidanezilor semnaleaza o criza umanitara, atrage atentia Amanda Arrington, reprezentanta organizatiei nonguvernamentale Humane Society of the United States, cu sediul in Washington, DC. "Situatia din Detroit este aproape postapocaliptica, nu mai exista companii, sunt doar oameni care stau in case si caini pe strazi. Suferinta animalelor are legatura directa cu suferinta oamenilor", explica Arrington.