Patru persoane au murit, alte 15 au fost intoxicate, in timp ce 1.500 au fost evacuate dupa o scurgere de amoniac dintr-o conducta a companiei publice Petroleos Mexicanos (Pemex) intr-o zona rurala din statul Oaxaca (Mexic), au anuntat marti autoritatile, potrivit Mediafax.

Muncitorii care lucrau la extinderea unui drum au lovit din greseala conducta cu o masina grea si au creat o bresa in interiorul acesteia, a declarat presei directorul Protectiei civile din Oaxaca, Manuel Maza, care a precizat ca patru persoane au murit dupa ce "s-au intoxicat cu amoniac".

Conducta transporta amoniac din orasul Cosoleacaque, in statul Veracruz (sud-est), catre Salina Cruz in statul Oaxaca, iar accidentul s-a produs la nivelul satelor Matias Romero si Barrio La Soledad. "Aproximativ 1.500 de locuitori din Chivaniza, Campo Nuevo, El Sardinero si Rio Grande, intre alte localitati, au fost evacuati", a afirmat Maza, adaugand ca "alte 15 persoane au fost transferate" la un spital public.

Pemex a anuntat la randul sau ca scurgerea de amoniac, "provocata de impactul cu o masina a unei companii private" a fost oprita de personalul specializat.