Un bombardier B-1B american cu raza lunga de actiune s-a prabusit luni in apropiere de Broadus (statul Montana, nord-vestul SUA) in timpul unui zbor de antrenament, a anuntat Aviatia militara americana, potrivit AFP. Potrivit sursei citate, cei patru membri ai echipajului au reusit sa se parasuteze astfel incat nu se inregistreaza victime.

"Lucram pentru a asigura securitatea membrilor echipajului si am trimis primele ajutoare la fata locului", arata intr-un comunicat colonelul Kevin Kennedy, comandantul escadronului 28 de bombardament. Oficialul militar a precizat ca cei doi piloti si doi ofiteri responsabili de armament care se aflau la bord au suferit "cateva rani".

Aparatul decolase de la baza din Ellsworth (statul Dakota de Sud, nordul SUA), unde stationeaza 28 de bombardiere de acest tip.

O ancheta a fost deschisa pentru a se determina cauzele accidentului.

Aparatul B-1B Lancer are la origine un bombardier cu raza lunga de actiune intrat in serviciu in 1986. Construit in 100 de exemplare, el a fost reconvertit in bombardier conventional si poate transporta aproape 60 de tone de bombe pe o distanta de 11.000 km, precizeaza AFP.