Politia din Londra evalueaza "relevanta si credibilitatea" unor noi informati primite recent cu privire la moartea Printesei Diana si a iubitului sau Dodi Al Fayed, intr-un accident rutier ce a avut loc la Paris pe 31 august 1997, relateaza BBC.

Printesa DianaFoto: Captura Youtube.com

Scotland Yard precizeaza ca nu este vorba de o "re-anchetare" a cazului. Investigatia din 2008 a decis ca cei doi au fost ucisi din neglijenta soferului lor.

Moartea Printesei Diana si a lui Dodi Al Fayed sunt "atent investigate si examinate" in cadrul anchetei de la Curtile Regale de Justitie din Londra.

Politia a adaugat ca evaluarea nu are loc in cadrul Operatiunii Paget - ancheta a politiei inceputa ca urmare a acuzatiilor potrivit carora Diana si iubitul sau au fost ucisi, teorie adoptata la vremea respectiva de tatal lui Dodi, Mohamed Al Fayed.

In decembrie 2006, raportul asupra Operatiunii Paget anunta ca nu au fost gasite dovezi ca cei doi au fost ucisi.

Printesa Diana, in varsta de 36 de ani, se afla in masina cu iubitul sau Dodi, cand soferul Henri Paul a intrat intr-un stalp in tunelul Pont de l'Alma din Paris.

Accidentul a avut loc dupa ce cuplul a parasit Hotelul Ritz, fiind urmariti de paparazzi pe motociclete. Singurul supravietuitor a fost bodyguard-ul lui Dodi.

In urma anchetei s-a stabilit ca paparazzi, lipsa centurilor de siguranta si faptul ca soferul bause alcool au contribuit la tragedie.