O turista din Germania si-a pierdut un brat care i-a fost smuls de un rechin in timp ce fata inota in Hawaii, au informat joi autoritatile locale citate de presa internationala. Tanara, in varsta de 20 de ani, a fost atacata miercuri dupa-amiaza in timp ce se afla in apa de la o plaja din districtul Maui, din care fac parte insulele centrale ale arhipelagului american.

"Am auzit un strigat care venea din mare, un strigat impresionant", a povestit un martor, Andree Conley Capoi, pentru presa locala.

"Niciodata nu am mai auzit asa ceva. Si mi-am spus ca singurul motiv pentru care o persoana ar putea tipa asa este atacul unui rechin", a adaugat ea.

Doi prieteni ai victimei si o persoana in caiac au adus-o pe tanara la mal, a adaugat martorul. Reprezentantii serviciului pentru situatii de urgenta au spus ca bratul drept al victimei a fost smuls din umar si nu a mai fost gasit.

Districtul Maui a anuntat joi redeschiderea plajei Palauea, in largul careia nu a fost gasita nicio urma de rechin. Atacul este al optulea din Hawaii in acest an, arata datele oficiale.