Comisia Europeana a declansat o ancheta dupa ce Italia a cheltuit 720.000 de euro din fonduri europene pentru un concert sustinut in 2009 de cantaretul britanic Elton John, relateaza presa italiana, citata de Mediafax.

"Trebuie sa punem capat cheltuirii la intamplare a fondurilor europene. Prin noul acord de parteneriat pe care il asteptam din toamna in relatia cu Italia, vrem sa ne asiguram ca resursele disponibile vor fi concentrate pe prioritati clare", a declarat, intr-un interviu acordat ANSA, Johannes Hahn, comisarul UE pentru Politici Regionale.

"Exista unele tipuri de proiecte pe care nu vrem sa le mai vedem si altele pe care le asteptam. Ca exemple bune, putem mentiona proiectul Tecnopoli din Emilia Romagna, planurile de dezvoltare urbana din Toscana si proiectele de energii regenerabile din Puglia", a explicat oficialul UE.

"Dar nu vrem sa mai vedem fonduri europene alocate pentru evenimente precum concertul lui Elton John de la Napoli sau pentru autostrada Salerno-Reggio Calabria", a insistat comisarul UE.

"Nu vrem sa fim inflexibili; spre exemplu, credem ca Italia trebuie sa se axeze pe turismul sustenabil si pe protejarea patrimoniului cultural", a subliniat comisarul UE.

Autoritatile din Napoli au organizat, in septembrie 2009, din fonduri europene, un concert al cantaretului britanic Elton John care a costat 720.000 de euro. Potrivit ziarului Corriere della Sera, Comisia Europeana a declansat o ancheta in acest caz, cerand Primariei orasului Napoli sa restituie fondurile cheltuite pentru concert.