Doi vamesi de pe aeroportul newyorkez John F. Kennedy s-au simtit rau duminica dimineata dupa ce au deschis un colet care ar fi putut contine un gaz toxic, au anuntat surse din cadrul politiei federale (FBI), citate de AFP.

Politia federala a declarat pentru AFP ca a trimis o echipa sa ii examineze atat pe cei doi vamesi, cat si pachetul, care ar fi putut sa contina "substante toxice", transmite Mediafax.

New York Post scria pe site ca acest colet a fost testat pozitiv pentru VX (o versiune puternica de gaz sarin), un gaz neurotoxic, dar politia a declarat pentru AFP ca sunt necesare pentru mai multe zile pentru aflarea rezultatelor testelor.

Postul de televiziune WNBC, care cita un functionar din cadrul politiei, a precizat ca acest colet ar putea proveni din China.

Incidentul, care a avut loc in contextul unor temeri cu privire la atacuri teroriste asupra unor tinte americane, s-a produs in localul de primirea corespondentei din strainatate pentru Coasta de Est. Incidentul nu a perturbat activitatea aeroportului.