O casatorie homosexuala a fost oficiata pentru prima data intr-o biserica protestanta in Germania si a fost inregistrata in mod oficial ca atare, a informat duminica postul public regional de radio din Hessa (vest), transmite AFP.

Pentru prima data in Germania, uniunea dintre Rudiger si Christoph Zimmermann a fost inscrisa in registrul casatoriilor al bisericii, a precizat postul de radio.

Cei doi barbati, care erau deja intr-o uniune civila printr-un "contract de comuniune de viata", si-au spus "da" intr-o biserica protestanta din Seligenstadt, in apropiere de Frankfurt, potrivit imaginilor difuzate de asemenea de canalul public de televiziune ARD.

In iunie, Biserica protestanta din Hessa si Nassau si-a anuntat intentia de a oficia casatorii intre persoane de acelasi sex si de a le inscrie in registrele religioase pentru casatorii. De peste 10 ani, cuplurile homosexuale puteau deja sa beneficieze de o binecuvantare, in cadrul unei ceremonii, in aceasta regiune.

Casatoria civila intre persoanele de acelasi sex nu exista ca atare in Germania, insa cuplurile homosexuale isi pot oficializa relatia, incepand din 2001, printr-un "contract de comuniune de viata", care acorda drepturi similare cu cele oferite prin casatorie, mai putin in domeniul fiscal si pentru adoptie.

Pe de alta parte, justitia germana a decis, in iunie, aplicarea unui regim fiscal egal pentru cuplurile homosexuale.