Un militar in varsta de 23 de ani, "apropiat ideilor extremei drepte radicale", a fost arestat in apropiere de Lyon, in centrul Frantei, pentru un plan de atacare a unei moschei, a anuntat duminica ministerul francez de interne, transmite AFP.

Intr-un comunicat, ministerul precizeaza ca tanarul, care a fost arestat pe baza aeriana Lyon - Mont Verdun, "a planuit sa traga cu arma asupra unei moschei din regiunea lyoneza".

Suspectul "ar fi provocat de altfel, anul trecut, pagube unei alte moschei situate in regiunea Bordeaux", adauga comunicatul.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tanarul soldat ar fi aruncat in apropiere de Bordeaux, in sud-vestul Frantei, un cocktail Molotov la intrarea unei moschei, provocand cateva pagube, nu si victime.

Potrivit acelorasi surse, soldatul, dupa patru zile de arest preventiv la sediul Directiei centrale de informatii interne (DCRI), a fost deferit duminica Sectiei anti-terorism din cadrul Parchetului din Paris.

In comunicatul ministerului francez se precizeaza ca ministrul de interne Manuel Valls "felicita agentii DCRI pentru ancheta lor, care a permis punerea la dispozitia justitiei" a acestui suspect.

"Ministrul de interne reitereaza angajamentul sau ferm de a lupta impotriva tuturor formelor de violenta inspirate de ideologiile cele mai extremiste, care aduc atingere valorilor Republicii si care au ca singur obiectiv crearea de tensiuni in societate si propagarea unui climat de ura. Nicio indulgenta nu va fi admisa", se mai arata in comunicat.