Stephanie Banister, in varsta de 27 de ani, si-a retras candidatura la alegeri in Australia din partea partidului anti-imigrare One Nation, dupa ce a fost criticata si luata peste picior intr-o emisiune de televiziune, pentru ca a afirmat ca Islamul este o tara, relateaza BBC.

Nu a fost singura gafa a candidatei care a stat in politica doar 48 de ore. Banister a confundat si termenul "haram" (interzis) cu Koranul si a sugerat ca evreii cred in Iisus Hristos.

"Nu ma opun Islamului ca tara, insa cred ca legile lor nu ar trebui primite aici in Australia", a spus ea intr-un interviu pentru Seven News, care a devenit viral.

Banister si-a anuntat retragerea sambata. "Cu felul in care canalul de televiziune mi-a editat interviul, m-am facut de ras. Vreau sa imi cer scuze partidului One Nation, prietenilor si familiei, pentru rusinea pe care am provocat-o", a spus ea intr-un comunicat.

Comentatorii din Australia au comparat-o pe Banister cu Sarah Palin, candidata la functia de vice-presedinte al SUA din partea republicanilor in 2008 si celebra pentru gafele sale.

Banister, care are doi copii, a fost arestata pentru ca a mers intr-un supermarket si a pus abtibilduri cu mesajul "mancarea halal finanteaza terorismul" pe produse Nestle.