Armata israeliana a ordonat joi anularea tuturor zborurilor spre si dinspre aeroportul Eilat, la Marea Rosie, din motive de securitate, a informat purtatorul de cuvant al armatei, citat de AFP.

"S-a decis ca aeroportul sa fie inchis dupa o evaluare a situatiei", a declarat acesta, fara a face alte precizari.

Aeroportul va ramane inchis pana la noi ordine, a mai precizat purtatorul de cuvant.

In iulie, armata israeliana a instalat o baterie antiracheta Iron Dome la Eilat, un oras-statiune situat in apropiere de frontiera cu peninsula egipteana Sinai, unde au loc violente.

Presa israeliana a explicat apoi ca aceasta masura vizeaza protejarea statiunii balneare, aflata in plin sezon turistic, de eventuale tiruri legate de operatiunile armatei egiptene in Sinai.

Eilat, foarte frecventata vara de turisti israelieni si straini, a fost tinta mai multor rachete lansate din Sinai, cel mai recent tir avand loc la 4 iulie, cand o racheta a cazut in nordul orasului.

Egiptul a trimis in iulie forte suplimentare in peninsula Sinai pentru a lupta impotriva gruparilor radicale armate, care si-au multiplicat atacurile, in principal impotriva fortelor de ordine, dupa destituirea de catre armata a presedintelui islamist Mohamed Morsi, la 3 iulie.

Miercuri, armata egipteana a anuntat ca a ucis "60 de teroristi".

Peninsula Sinai este locuita in majoritate de beduini, care au de mult timp relatii dificile cu puterea centrala, iar o serie de grupari islamiste radicale s-au instalat aici pentru a lansa atacuri asupra Israelului.