Televiziunea de stat siriana a prezentat joi imagini cu presedintele Bashar al-Assad nevatamat, rugandu-se la moschea Anas bin Malek din Damasc cu ocazia sarbatorii musulmane Eid al-Fitr, dupa ce opozitia anuntase ca a vut loc un atac asupra coloanei prezidentiale, transmite Reuters.

UPDATE Ministrul sirian al Informatiilor, Omran Zoabi, a negat ca ar fi avut loc un atac asupra convoiului prezidential. "Stirile sunt total false", a declarat Zoabi pentru televiziunea de stat.

Islamul Alloush, membru al Brigadei rebele Liwa al-Islam a declarat joi dimineata pentru agentia de presa ca rebelii au lansat rachete asupra coloanei de masini in care se afla si presedintele sirian in timp ce acesta se indrepta catre moscheea Anas bin Malek din districtul Malki, unde se afla si resedinta prezidentiala.

"Assad nu a fost lovit dar informatii bazate pe surse din inetriorul regimului arata ca au existat victime in anturajul sau", a precizat Sllooush.

"Dupa ce am efectuat actiuni de recunoastere a traseului si programului coloanei lui Bashar al-Assad, zona a fost lovita cu artileria. Ne rugam lui Dumnezeu si asteaptam rapoartele de pe teren cu privire la rezultate",a anuntat si brigada rebela Tahrir al-Sham, o unitate a Armatei Siriene Libere.

Alti activisti au raportat, de asemenea, ca au fost lansate rachete in zona districtului Malki. In imaginile prezentate de televiziune, Assad pare nevatamat.

De la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, in martie 2011, se estimeaza ca peste 100.000 depersoana si-au pierdut viata in conflict, conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO).