Un piton de peste 4 metri lungime si o greutate de circa 50 de kilograme a ucis prin strangulare doi copii in timp ce acestia dormeau, in orasul canadian Campbellton, New Brunswick, relateaza CBS.Animalul a scapat din cusca lui aflata intr-o camera in cladirea in care cei doi frati dormeau, aflati in vizita la un prieten, a ajuns in sistemul de ventilatie si a ajuns, prin tavan, in camera unde se aflau baietii.

Tatal colegului celor doi frati avea la parterul locuintei un magazin de animale de companie exotice. El avea pitonul de peste 10 ani. Potrivit politiei, pitonul avea o cusca speciala care ajungea pana la tavan, aflata la etajul al doilea al casei.

Autoritatile au precizat ca nu exista o autorizatie pentru piton, care nu era inregistrat.

Sarpele a ajuns in ventilatie insa teava s-a prabusit si sarpele a cazut in sufrageria unde dormeau fratii. Este posibil ca animalul sa se fi speriat si de aceea a reactionat astfel.

Proprietarul animalului, Jean-Claude Savoie, a relatat ca nu a auzit nimic si a descoperit groaznica scena abia luni dimineata cand a ajuns in camera. "Nu pot sa cred ca s-a intamplat asa ceva cu adevarat", a spus el.

Un purtator de cuvant al familiei a povestit ca cei doi frati si-au petrecut ziua in ferma familiei Savoie jucandu-se cu diferite animale.

Politia desfasoara ancheta penala cu ajutorul unui expert in reptile, care a declarat ca nu a fost prima data cand pitonul a scapat din cusca. Animalul va fi eutanasiat.