Peste 25.000 de persoane au fost evacuate in estul Myamnarului, devastat de inundatii, a anuntat un oficial local miercuri, in timp ce ploile afecteaza de cateva zile si Thailanda vecina. Dupa mai multe zile ploioase, nivelul apei a crescut in mod spectaculos in statul Karen, la granita cu Thailanda, determinand mii de persoane sa se refugieze in 80 de tabere improvizate, a explicat pentru AFP Chum Hre, un oficial din cadrul Ministerului pentru Actiune Sociala si Ajutor Umanitar, potrivit Mediafax.

"In total, 24.499 de victime ale inundatiilor au fost evacuate" in statul Karen si aproape 1.000 in statul Mon, situat tot la granita cu Thailanda, a precizat el. "Este foarte dificil sa ajungem in unele zone afectate din cauza vremii nefavorabile si a alunecarilor de teren", a adaugat oficialul, afirmand ca au fost trimise, de asemenea, elicoptere.

Thailanda vecina a fost, de asemenea, afectata de ploi.

Sapte provincii din regat erau inundate miercuri, potrivit Ministerului de Interne. Trei persoane au murit incepand de luni, in urma caderii unor copaci.

In orasul Mae Sot, situat la frontiera cu Myanmar, nivelul apei a inceput sa scada in centru, dar a ramas ridicat in imprejurimi, in special in apropierea postului de frontiera dintre cele doua tari, potrivit unui oficial municipal.

Unele regiuni din Myanmar si Thailanda sunt afectate in fiecare an de inundatii in timpul musonului.

In 2011, inundatii istorice au devastat o mare parte din Thailanda timp de mai multe luni, provocand sute de morti si paralizand o parte din industria tarii.