Fostul premier italian Silvio Berlusconi prefera sa mearga la inchisoare, daca va fi confirmata condamnarea sa pentru frauda fiscala, decat sa faca munca in folosul comunitatii sau sa beneficieze de un regim special al justitiei italiene pentru persoanele in varsta, a declarat acesta duminica intr-un interviu, potrivit AFP.

Silvio BerlusconiFoto: Agerpres

"Nu voi pleca in exil. Nu voi accepta sa fac munca in folosul comunitatii, ca un infractor care trebuie reeducat", a declarat fostul sef al guvernului italian pentru cotidianul Libero, referindu-se la examinarea, marti, de catre Curtea de Casatie, a recursului inaintat impotriva condamnarii sale la patru ani de inchisoare si cinci de interdictie de a exercita un mandat public, in dosarul Mediaset.

Miliardarul afirma de asemenea ca va refuza sa beneficieze de posibilitatea acordata persoanelor in varsta de a-si executa pedeapsa in arest la domiciliu.

"Am aproape 78 de ani si as avea dreptul la arest la domiciliu, dar daca ma gasesc vinovat, daca isi asuma aceasta responsabilitate, vreau sa merg la inchisoare", a declarat Berlusconi pentru ziarul de centru dreapta Libero.

El s-a declarat totodata foarte afectat de aceste actiuni ale justitiei: "Nu mai dorm de o luna. Ma trezesc noaptea si ma uit pe tavan, gandindu-ma la ce mi-au facut".

Magnatul media acuza frecvent magistratii de stanga ca desfasoara o adevarata vendeta impotriva lui.

El ramane totusi "destul de optimist", afirmand ca "nu au cum sa ma declare vinovat. Eram presedintele Consiliului (la vremea faptelor), ce puteam eu sti despre contractele de drepturi de televizare?", a intrebat el.

In schimb, Il Cavaliere, intrat in politica in 1994, de trei ori sef al guvernului si ales senator in februarie, nu mentioneaza nimic in interviu despre riscul unei interdictii de a mai exercita orice mandat public, care i-ar putea pune capat carierei politice.