Identificarea celor 78 de persoane care si-au pierdut viata in accidentul de tren de miercuri din Santiago de Compostela s-a incheiat, a anuntat tribunalul regional din Galicia, confirmand ca 8 dintre victime sunt cetateni straini, potrivit Mediafax. "Ultimele 3 victime ale accidentului au fost identificate oficial. Printre ele se afla un francez. Nicio alta familie nu mai astepata identificarea", se arata in comunicatul tribunalului. Dintre cele 178 de persoane ranite in accident, 71 erau inca internate, sambata, iar 31 erau in stare grava.

UPDATE: Numarul mortilor in urma accidentului de tren a urcat la 79, dupa ce unul dintre ranitii aflati in stare grava a decedat duminica.

Tribunalul a confirmat ca un cetatean francez, a carui identitate nu a fost dezvaluita, se afla printre persoanele decedate. Alti 7 straini din Venezuela, Algeria, Statele Unite, Brazilia, Mexic, Republica Dominicana si Italia se numara printre victime.

Autoritatile locale au inceput sambata seara sa predea familiilor lucrurile personale ale victimelor, recuperate de la locul accidentului.

Santiago de Compostela va aduce un omagiu, luni seara, victimelor catastrofei in cadrul unei ceremonii organizate in catedrala orasului.

Mecanicul de tren, care se afla in arest preventiv de joi, este acuzat de "omucidere din culpa" si urmeaza sa apara duminica in fata unui judecator. Trenul a deraiat miercuri seara la 4 kilometri de Santiago de Compostela, in timp ce a intrat cu viteza mare intr-o curba unde limita era de 80 de kilometri pe ora.

Doua anchete, una judiciara si alta administrativa, au fost deschise in acest caz.