Corespondentul BBC Jon Leyne, care a transmis, de-a lungul carierei sale de aproape treizeci de ani, stiri de la Pentagon, de la biroul Organizatiei Natiunilor Unite si Teheran, a murit la varsta de 55 de ani, din cauza unei tumori, anunta Mediafax.

Leyne s-a angajat la BBC in 1985, a lucrat in functia de corespondent la biroul Organizatiei Natiunilor Unite la inceputul anilor '90, apoi a mers in misiuni in Orientul Mijlociu, Europa si Washington. De altfel, in timpul atacurilor teroriste din 2001, jurnalistul era in apropierea Pentagonului.

"Jon a fost un jurnalist curajos, in cea mai buna traditie a BBC-ului. Avea o curiozitate de nestapanit si spunea lucruri complexe intr-o maniera accesibila tuturor", a declarat directorul BBC News, Fran Unsworth.

Leyne a mai calatorit, de asemenea, alaturi de secretarul de stat american Colin Powell. De asemenea, acesta a mai fost corespondent in Iordania in 2006, in timpul conflictului dintre Israel si grupul militant Hezbollah. In 2009, in perioada alegerilor din Iran, a fost somat sa paraseasca tara, pe motiv ca Marea Britanie si BBC-ul s-ar fi amestecat in politica interna a tarii. La inceputul acestui an, s-a intors de la postul sau din Cairo deoarece suferea de dureri severe de cap. In Marea Britanie a fost diagnosticat cu o tumoare incurabila la creier.