Armata indiana a urmarit timp de sase luni miscarile unor obiecte zburatoare identificate in zona muntoasa din nordul tarii, crezand ca are de-a face cu drone chinezesti de spionaj, insa pana la urma s-a dovedit ca era vorba de planetele Jupiter si Venus, noteaza BBC. Dupa ce obiectele au fost detectate de peste 150 de ori deasupra unui lac din regiune, au fost chemati astronomii care au dezlegat misterul.

Relatiile dintre India si China au fost tensionate in ultimele luni, indienii acuzand partea chineza ca a ridicat o tabara militara pe teritoriul indian, dincolo de o linie de demarcatie ce nu ar fi trebuit incalcata.

In acest context, armata indiana a facut observatii ce releva faptul ca obiecte neidentificate ar fi incalcat spatiul aerian indian de peste 150 de ori, aparand mai ales intre 6 seara si 5 dimineata in zona unui lac montan. Unul dintre scenariile gandite era ca partea chineza ar fi trimis drone de spionaj in India, iar pentru a se vedea daca e vorba de corpuri ceresti sau de obiecte terestre au fost chemati astronomii de la Bangalore.

Dupa ce miscarile acestor obiecte neidentificate au fost analizate de specialisti in raport cu alte corpuri ceresti s-a dovedit ca era vorba de planetele Jupiter si Venus.

Astronomii explica faptul ca aceasta confuzie s-a petrecut si fiindca in provincia muntoasa Ladakh stelele si planetele par mult mai stralucitoare fata de normal datorita atmosferei foarte limpezi din aceasta regiune muntoasa izolata.